Uncategorized

Mo I Rana Tur -Retur

Äntligen så kom vi iväg på en lite längre resa. Målet var att inte ha nåt mål.

Enda utstakade rutten var Esse -> Haparanda, där skulle vi sova första natten.Och det gjorde vi. (Men först lite läsning och en sängfösare).

Dagen efter så var slutdestinationen oklar, så vi gav oss iväg söderut ner med svenska kusten för att se vart vi skulle hamna.

Men vi hade också pratat lite om att det skulle vara kul att se Norge igen.

Nåväl, i höjd med Piteå, så svängde vi inåt landet. Efter några timmar så hittade vi ett jätte mysigt ställe i Norsjö. Jepp, där stannar vi.

Och mysigt var det minsann 😎……. ända tills kvällen…. 😱Otroligt vackert fortfarande, men vilka mängder av mygg. Huadåda, och vi märkte att husbilen inte var myggsäker. Så myggjakten pågick ända in på småtimmarna då jag somnade av utmattning. Men vackert var det i alla fall

.

Efter en god frukost morgonen därpå, så blev det dags att byta land.

Vi körde vägen mot Mo I Rana, och man märkte hela tiden förändringen i landskapet.

Det blev mer och mer fjällikt. Det var också kul att se vädret som var olika i varje dalgång.

Vi var så tagna av vyerna att vi helt glömde bort att ta bilder då vi kom in i Norge. (Inte är vi vana med nåt sånthär inte). 🤩

Efter lite letande i Mo i Rana, så hittade vi ett frikampingsställe ca 50km norr om staden. Där stod redan 4 tyska husbilar som var på väg till nordkap.

Och inte heller där gick utsikten av för hackor. 🤩

Efter en god kvällslunch så var det bara att vänta in myggen. Men inga kom. 🙂 Så vi fick sova ostörda hela natten.

Nå, nu var det väl bara att börja söka en rutt hemåt igen, så att Nata hinner till jobbet på måndag. Lite tråkigt tyckte vi.

Vad vi då inte visste var att första halvan av hemresan skulle visa sig vara den intressantaste och finaste.

Vi körde uppåt lite i Norge och passerade ett trevligt ”Polcirkel café”

 

Vi svängde av längs en mindre väg, (95) mot Arjeplog. Och vilken bra idé det var. Vilken utsikt man hade längs med den vägen. Vi satt å ojjade oss åt varandra hela tiden. Helt enkelt otroligt.

Samma ska var det här. Vi var så uppspelta att vi glömde ta foton. Några tog vi dock , men tyvärr så ger inte bilderna hela omfattningen av hur vackert det var, men kanske lite i.a.f.

Vägen på den svenska sidan var dock inte lika spektakulär.

Efter att vi provianterat i Arvidsjaur, så började vi leta ett övernattnings ställe. Vi hittade en större rastplats vid Piteälven som var ganska välfylld av husbilar som vi parkerade vid. Där stannade vi. Inte lika fint som hittills, men man kan inte få allt. Men inga mygg, och gott sov vi.

Morgonen därefter så blev det att sätta kosan mot Haparanda igen, men givetvis måste vi åka via Jokkmokk och Gällivare 🙂 .Väl framme i Haparanda så blev det att ta det lugnt och slappna av inför shoppingen och hemresan dagen efter.

Slutbetyg.. Denna resa gör vi om.. om man står ut med lite tråkig skogspartier nu och då, så är norra Sverige och Norge otroligt vackert. 

(Men kom ihåg att myggtäta bilen) 😜

 


Hela rutten i ett nötskal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *